Postplanner test!

ExperimentPostplanner is een database met foto’s, video’s, artikelen, quotes e.d. die je kunt selecteren voor Facebook. Bovendien bevat het een planner zodat jouw items met regelmaat volgens een vast schema worden geplaatst. Uit nieuwsgierigheid heb ik dit getest.

In een eerder artikel schreef ik dat ik een test op Facebook ging doen. Op de site van Postplanner had een succesvolle ondernemer het volgende geadviseerd:  , Facebook in dit geval. De opzet voor Facebook was als volgt:

  1. Plaats iedere dag 3 foto’s (1 lifestyle, 1 product en 1 quote)
  2. Plaats iedere dag 2 inspirerende teksten
  3. Stel dagelijks 2 vragen
  4. Plaats dagelijks 3 artikelen of verwijzingen naar interessante artikelen.

10 items per dag dus! Een hele klus die ontzettend veel tijd kost. Foto’s zoeken, artikelen schrijven of vinden etc… Je begrijpt dat dat al snel afzwakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om hiermee te scoren schijn je een lange adem nodig te hebben. En niet geheel onbelangrijk, actief te zijn op de  consumentenmarkt.

Mijn ervaringen

Het was een uitdaging om passend materiaal te vinden. Vervolgens het bewerken en inplannen kost veel tijd. Nu plande ik veel vooraf in, maar voor een hele week vooruit weken is 70 berichten! Voordat je dat bij elkaar vergaard en gemaakt hebt….Gelukkig is er ook een tool dat je hierbij kan helpen. Postplanner! Na moe te zijn van mijn eigen zoektocht startte ik een gratis account!

Postplanner

Dit is een APostplanner quotesmerikaanse tool met een database vol foto’s, citaten, nieuws en dergelijke. Je selecteert foto’s, video’s, links en schrijft er jouw teksten bij en klaar. Op basis van een vooraf ingesteld schema worden de foto’s in de planning gezet en op jouw Facebook pagina geplaatst. Dit scheelde heel veel werk. Maar het is wel volledig gericht op de Amerikaanse consument, dus niet alles is bruikbaar. Ik heb het een aantal dagen uitgeprobeerd en het is heel eenvoudig. Op deze manier kun je gestructureerd voor een regelmatige voeding op de Facebook pagina zorgen.

 

Postplanner planningpostplanner posts

 

 

 

 

 

 

Voor wie wel/niet geschikt?

Voor wie actief is op de consumentenmarkt en een leuke regelmatige stroom van informatie, foto’s, video’s en quotes wil plaatsen zonder hier veel tijd mee kwijt te zijn. Is jouw doelgroep zakelijk of heel erg Nederlands georiënteerd, dan zou ik het niet of beperkt inzetten.

Kosten?

De kosten zijn gering. Ik heb de gratis versie gebruikt en dan mag je voor één FB account 5 items per dag plaatsen. Daarnaast hebben ze betaalde versies vanaf $ 7 per maand. Dus interessant voor iedereen.

Nieuwsgierig? Neem contact op en ik vertel je er meer over!